Optuženi roditelji Tonija Cetinskog

Agencije
Optuženi roditelji Tonija Cetinskog

Zagreb - Protiv supružnika Vinke i Mirka Cetinski, Drage Radolovića i dviju kompanija u petak je podignuta optužnica za zloupotrebe u kupoprodaji nekretnina kojima su sebi pribavili 90,5 miliona kuna (11,7 miliona evra), oštetivši za taj iznos kompanije biznismena Danka Končara.

Županijsko državno tužilaštvo u Puli tereti okrivljene za krivična djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, pomaganja u tome te za pranje novca.

U saopštenju, kojim je Državno tužilaštvo (DORH) informisalo javnost o podizanju optužnice, ne identifikuju se ni optuženi ni oštećeni, ali su istarski mediji zaključili kako je jasno da se radi o tom slučaju, zbog kojeg je vlasnik oštećene kompanije "Kermas" Danko Končar krivične prijave podnio još 2010. godine.

Optužnicom, podignutom nakon dovršene istrage pred Županijskim sudom u Puli, optuženi se terete da su tokom 2007. i 2008. godine na području Istre, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u 32 trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti. Tako su za sebe pribavili, a na štetu oštećenog trgovačkog društva, protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 90.507.255,95 kuna, navodi se u saopštenju.

Kaže se kako je optužnica podignuta protiv jedne hrvatske državljanke (67) i dvojice hrvatskih državljana (52 i 67) te dvije pravne osobe zbog jednog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, pomaganjem u istom i jednog krivičnog djela pranja novca na štetu jednog trgovačkog društva.

Vinka Cetinski nedavno je izgubila spor u kojem je tvrdila da ju je oklevetao pulski knjigovođa Kristijan Pilat izjavom da je potkradala Končara. Vinka i Mirko Cetinski su roditelji poznatog hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog.

Prijava

Privrednik Danko Končar je u septembru 2010. godine zbog prevare i zloupotrebe ovlašćenja krivično prijavio svoju dugogodišnju saradnicu Vinku Cetinski, koju je ovlastio za poslove kupovine zemljišta u Istri. Ona je bila direktor njegove firme "Kermas ulaganja", a sarađivala je s Radolovićevom kompanijom "Istra Bavaria" tako da je Radolović po dogovoru kupovao nekretnine za Kermas i unosio ih u kapital kao udjele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana