Opraštali i vožnju u suprotnom smjeru

Agencije
Opraštali i vožnju u suprotnom smjeru

Zagreb - Policajce koji su uhapšeni u Hrvatskoj u okviru akcije "Kukolj" Uskok sumnjiči da su primali mito za opraštanje raznih saobraćajnih prekršaja, ali i udesa.

Okrivljeni policajci su vozačima opraštali prekoračenja brzine, vožnju bez vozačke dozvole, vožnju neispravnim ili neregistrovanim vozilom, vožnju u pijanom stanju i u suprotnom smjeru...

Dubrovačko-neretvanska policija uhapsila je u utorak 21 osobu od kojih 19 policijskih službenika pod sumnjom da u više navrata nisu preduzimali radnje nužne za pokretanje prekršajnog postupka, prenijela je agencija Hina.

Time su, objavio je Uskok, na štetu državnog budžeta počiniocima prekršaja pribavili imovinsku korist, za šta su neki od okrivljenih zauzvrat primili mito.

Uskok je protiv 21 osumnjičene osobe pokrenuo istragu, tereteći ih da su prošle godine od avgusta do februara ove godine zloupotrebljavali službeni položaj i ovlašćenja, primali ili davali mito, falsifikovali isprave i podsticali na ta krivična djela.

Načelnik dubrovačke policije Tonci Radibratović izjavio je juče da

su tom akcijom pokazali snagu i odlučnost u borbi protiv svih oblika kriminaliteta bez obzira od kuda i od koga oni dolazili, pa čak i kada se radi o njihovim policijskim službenicima.

Kazao je i da je 19 uhapšenih policajaca "udaljeno iz službe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana