ONA najavljuje nastavak borbi

Srna
ONA najavljuje nastavak borbi

Skoplje - Oslobodilačka narodna armija (ONA), koje je preuzela odgovornost za napad u Kumanovu, saopštila je danas da su njene oružane snage organizovane, sposobne i da imaju dovoljno sredstava za nastavak borbi.

U saopštenju, koje je proslijeđeno albanskim medijima, ONA je optužila ministra unutrašnjih poslova Makedonije Gordanu Jankolosku da “širi laži” i pozvala je da javno saopšti ko su napadači koji su se predali policiji.

“Oružani sukob u Kumanovu i okolini je reagovanje na strukture ONA, a ne na terorističku grupu, kako to zvanično navode iz MUP-a”, navodi se u saopštenju, za koje nema zvanična potvrda o njegovoj vjerodostojnosti.

U saopštenju se navodi da je pet ubijenih policajaca i više od 20 ranjenih posljedica njihove oštre reakcije, koja, kako kažu, nikako neće prestati ni narednih dana.

ONA je pozvala albanske vlade u Tirani i Prištini da, “umjesto daljih diplomatskih beskorisnih riječi” o ovoj situaciji, pokušaju usmjeriti pažnju evropskih i međunarodnih organizacija na dešavanja u Makedoniji radi, kako se navodi, “zaustavljanja policijskog nasilja nad nedužnim civilima”.

“Ne snosimo odgovornost za Albance koji su ostali u policijskim i vojnim strukturama u zemlji BJRM. Strukture ONA su u odbrani albanskog naroda koga pozivamo da bude oprezan i da bude što dalje od mjesta oružanih sukoba”, navodi se u saopštenju.

Ovo saopštenje je navodno pisano u Gostivaru, a potpisao ga je “portparol ONA”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana