Olujno nevrijeme u Dalmaciji: Iskakali šahtovi, padala stabla, nestajalo struje FOTO

Agencije
Olujno nevrijeme u Dalmaciji: Iskakali šahtovi, padala stabla, nestajalo struje FOTO

Split - Jaka kiša praćena olujnim jugom sinoć je zahvatila splitsko područje te su zbog velike količine padalina iskočili šahtovi na 20-ak mjesta u Splitu, nakon čega se voda izlijevala na saobraćajnice uzrokujući povremene zastoje i gužvu u saobraćaju, javile su agencije.

Nevrijeme je trajalo više od sat vremena te je u tom periodu otklazala i signalizacija na više semafora u Splitu, a u nekim dijelovima grada električari su preventivno kratkotrajno isključivali struju kako ne bi zbog vodenih naplava došlo do strujnih udara.

Na nekoliko mjesta u Splitu oštećeni su električni stubovi, a vjetar je iščupao i više stabala oborivši ih na tlo.

Splitski vatrogasci i radnici zaduženi za održavanje puteva sinoć su po primanju dojava intervenisali na više mjesta u Splitu, pokušavajući sanirati vodene naplavine sa saobraćajnica te okloniti poteškoće nastale iskakanjem šahtova.
Osim Splita, nevrijeme je zahvatilo i druga područja Splitsko-dalmatinske županije.

Na dijelu ostrva Hvara između Dola i Starog Grada sinoć je nestalo struje, a na teren su izašli radnici Hrvatske elektroprivrede nastojeći ukloniti kvar na električnoj mreži.


Na području Imotskog nevrijeme je oštetilo nekoliko električnih stubova, a na solinskom području je oštećeno jedno vozilo nakon što je uletjelo u otvor od šahta koji je iskočio.

Nevremena je bilo i u Zadarskoj županiji.

Kasno juče poslijepodne na više mjesta u gradu Zadru i okolini orkanski vjetar i kiša rušili su stabla borova koja su prepriječila puteve.

Iz zadarske Javne vatrogasne službe saznaje se kako nije bilo intervencija zbog poplava, ali su vatrogasci uklanjali stabla sa saobraćajnica na više mjesta - u blizini novog univerzitetskog kampusa, osnovne škole Bartola Kašića te u uvali Bregdeti.

Orkansko jugo srušilo je i jedan dimnjak u samom centru grada.

Vatrogasci su intervenisali i na putu Biograd-Benkovac, gdje je palo stablo, kao i kod crkve Sv. Filipa i Jakova te u ulici Franje Tuđmana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana