Olujni vjetar u Hrvatskoj, najviše stradala Dalmacija

Agencije
Olujni vjetar u Hrvatskoj, najviše stradala Dalmacija

ZAGREB - U Dalmaciji su, zbog orkanske bure, zatvorene saobraćajnice, ostrvljani su odsječeni od kopna, a na putu Posedarje-Maslenica prevrnuta su tri šlepera, na koje je naletio automobil.

Na Paškom mostu juče su izmjereni udari vjetra od 217 kilometara na čas, a na Svetom Juri na Biokovu 201 kilometar na čas.

- Zbog vjetra nema otvorenih puteva za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto - saopštio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Hrvatska vatrogasna zajednica saopštila je da su zbog nevremena juče imali više od 90 intervencija, a radilo se uglavnom o uklanjanju stabala i grana te dijelova limova i fasada sa objekata u više hrvatskih županija.

Snažan vjetar otkinuo je oko 350 metara kvadratnih limenog krova u Zagrebu na Maksimirskoj cesti 284. Dijelovi krova pali su na parking, te oštetili desetak automobila.

U Novom Zagrebu padali su i betonski blokovi sa nebodera.

U olujnom nevremenu koje je u utorak zahvatilo Osječko-baranjsku županiju najviše je stradalo našičko područje, prenosi HRT.

U desetak minuta snažan vjetar i pijavica prouzrokovali su popriličnu materijalnu štetu na krovovima stambenih i gradskih objekata.

Olujni vjetar bio je i indirektan krivac za izgubljen ljudski život. Naime, 63-godišnjakinja je poginula dok je na tavanu pokušavala da popravi porušene crijepove te je izgubila ravnotežu i pala, potvrdio je portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana