Okršaj policije i oružane grupe u Makedoniji

Tanjug
Okršaj policije i oružane grupe u Makedoniji

Kumanovo - Makedonska policija je rano jutros pokrenula operaciju protiv, kako je rekla, “oružane grupe” u predgrađu Kumanova, na sjeveru Makedonije, javljaju mediji.

 

Jedan neimenovani zvaničnik je za Rojters izjavio da je jedan policajac ranjen, a prema nekim nepotvrđenim informacijama, povređena su trojica policajaca.

Makedonski mediji javljaju da su specijalne jedinice policije od jutros na ulicama Kumanova, a od pet časova čuje se jaka pucnjava iz automatskog oružja.

Kumanovo, koje od Skoplja udaljeno 40 kilometara i nalazi se blizu sjeverne makedonske granice sa Srbijom i Kosovom, nadlijeću helikopteri, prenose mediji.

Makedonski mediji su juče objavili tvrdnje stanovnika sela Zajaz u opštini Kumanovo da su vidjeli oko 50 naoružanih osoba, a makedonska agencija INA, na albanskom jeziku, javila je da su u toj opštini stacionirane jake policjske snage. Policija se još nije zvanicno izjasnila o tom slučaju.

U toj oblasti živi velika zajednica etničkih Albanaca. Albanska manjina čini oko 30 odsto od ukupno dva miliona stanovnika Makedonije.

Ispred zgrade makedonskog parlamenta već nekoliko dana traju mirni protesti zbog policijske brutalnosti, javila je sinoć televizija Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana