Okršaj na demonstracijama u Tirani, preko 1000 policajaca čuva zgrade parlamenta i vlade

Sputnjik
Foto: Sputnjik

TIRANA - Pristalice Demokratske partije i Partije slobode i danas protestuju u Tirani, ispred parlamenta Albanije, a kako navodi generalni sekretar Demokratske partije Fljamur Noka protesti neće prestati dok Edi Rama ne podnese ostavku.

Na protestima je došlo i do novog okršaja demonstranata i policije, na koju su okupljeni bacali dimne bombe i druga pirotehnička sredstva.

Opšta revolucija, kako je proteste nazvao bivši predsednik i premijer, Salji Beriša, počela je u subotu protestom koji je održan ispred zgrade vlade, a na kome je zatražena ostavka aktuelnog premijera Rame.

Ulaz u zgradu parlamenta kao i prostor ispred nje obezbeđuju velike snage policije. Angažovano je oko 1.100 policajaca među kojima pripadnici specijalnih službi. Ispred zgrade se nalazi i vozilo sa vodenim topom.

Istu poruku poslao je i nekadašnji predsjednik, a sada lider Partije slobode Ilir Meta koji je na društvenim mrežama napisao da je narodni revolt izbio i da je narod odlučniji nego ikada da bude na ulici do konačnog odlaska s vlasti Edija Rame.

U poruci pred početak protesta bivši predsjednik i premijer Albanije Salji Beriša pozvao je članove i simpatizere Demokratske partije da se okupe u što većem broju.

„Ovaj protest, koji označava nastavak demokratske revolucije, za osnovnu svrhu ima podizanje glasa, pobunu protiv nasilja, protiv gaženja interesa 750.000 albanskih birača, koji su 25. aprila glasali za opozicione stranke. Predstavnici 750.000 građana se u albanskom parlamentu tretiraju sramnim staljinističkim, kriminalnim postupcima", rekao je Beriša, prenio je „Kosovo onlajn".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana