Oduzetu imovinu moguće prodavati ili izdavati

Agencije
Oduzetu imovinu moguće prodavati ili izdavati

Podgorica - Crnogorski parlament usvojio je danas izmjene Zakona o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini, kojima je predviđeno da se ta imovina može uzdavati u zakup ili prodati.

Iz Ministarstva finansija ranije je saopšteno da će prihod po tom osnovu biti čuvan na posebnom računu.

Izmjene zakona, kako je saopšteno, treba da omoguće maksimalno očuvanje oduzete imovine uz minimalne troškove države. Zbog toga je data mogućnost Upravi za imovinu da privremeno oduzetu imovinu, uz saglasnost suda, može izdati putem javnog nadmetanja , navelo je Ministarstvo finansija.

Vrijednost privremeno i trajno oduzete imovine u Crnoj Gori, stečene kriminalom, iznosi 41,2 miliona evra, kazao je ranije ministar finansija Milorad Katnić.

On je rekao da je vrijednost privremeno oduzete imovine u “slučaju Šarić” procjenjena na 12,5 miliona evra, a u “slučaju Kalić” na 28,7 miliona evra.

Crnogorski sud ranije je doneo rješenja o privremenom oduzimanju imovina odbjeglog narko bosa Darka Šarića i porodice kontroverznog rožajskog biznismena Safeta Kalića, koji su osumnjičeni za krivično djelo pranje novca, za koji se sumnja da je stečen od trgovine narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana