Određen pritvor za pet novosadskih "makroa"

Tanjug
Određen pritvor za pet novosadskih "makroa"

NOVI SAD - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenlo je istragu protiv pet osumnjičenih za seksualnu eksploataciju žena, koji su prije dva dana uhapšeni u tom gradu.

Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu prijedloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, saopštilo je novosadsko Više javno tužilaštvu.

Istraga je pokrenuta protiv M.Đ, E.R. i G.V. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora, a protiv

Z.D. i P.K. za lakši oblik istog djela za koje je zaprećena kazna od tri do dvanaest godina.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim ženama rješenjem odredio status posebno osjetljivog svjedoka.

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana