Odložena izjava predsjednika Opštine Nikšić, zbog navodnog neprimjerenog gesta

Tanjug
Odložena izjava predsjednika Opštine Nikšić, zbog navodnog neprimjerenog gesta

PODGORICA - Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević (Nova) danas nije dao izjavu u tužilaštvu zbog navodnog neprimjerenog gesta tokom intoniranja himne Crne Gore na događaju u Nikšiću početkom jula, već će to uraditi u prisustvu advokata 7. septembra.

Kovačević je rekao da izjavu hoće da da u prisustvu advokata, kako bi "struka sa svoje strane zabilježila kako se sve odvijalo".

"Svi vidimo da je u pitanju konstrukcija, na osnovu čega bi sutra mogli da ganjaju i proganjaju svakog čovjeka koji im se zbog nečega ne bi svidio. Nisam želio da uskratim ni advokatskoj struci da u ovom slučaju učestvuje i da to konstatuje za neke buduće udžebenike beščašća sistema u Crnoj Gori", kazao je Kovačević, preneo je portal RTCG.

Ispred zgrade tužilaštva okupio se veliki broj građana, kako bi dali podršku Kovačeviću. Tužilac u ovom slučaju je Dejan Đorojević. Kovačević se tereti za povredu ugleda Crne Gore. Policija je, naime, reagovala zbog video zapisa od 3. jula o obilježavanju 13 godina rada JU „Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić“, a medijis u tvrdili da je Kovačević za vreme intoniranja crnogorske himne navodno držao srednji prst.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana