Odlazak šampiona: Legendarni bokser SFRJ, preminuo u 97. godini

Kurir
Odlazak šampiona: Legendarni bokser SFRJ, preminuo u 97. godini

ZAGREB - Bivši šampion Hrvatske i Jugoslavije u teškoj kategoriji, čuveni bokser Zdravko Vuzem, preminuo je u 97. godini života.

Boksom se počeo baviti četrdesetih godina prošlog vijeka, tačnije nakon Drugog svjetskog rata u Zagrebu. Postao je član Bokserskog kluba Lokomotiva, a 1952. godine postao je prvak Zagreba, Hrvatske, a potom i Jugoslavije.

Kao član BK Lokomotiva imao je više od 250 borbi, a borio se i pobjeđivao širom Evrope – u Holandiji, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj.

Nakon blistave bokserske karijere, krenuo je trenerskim putem. Dugi niz godina radio je kao trener u Zagrebu, a po odlasku u penziju živio je u svom rodnom mjestu – Krapinskim Toplicama.

Pobjedio smrt

Prije 25 godina dijagnostifikovan mu je rak pankreasa i ljekari su mu davali nekoliko mjeseci života, ali veliki borac uspio je da pobijedi i smrt. Oporavio se mimo svih prognoza i doživio duboku starost.

Bio je izuzetno vitalan i aktivan čak i nakon što je prešao 90. godinu. Redovno je vježbao, radio gimnastiku, plivao i vozio bicikl po 30 kilometara dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana