Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji obradovao srpsku djecu u Pakracu, uručeno 150 paketića

Srna
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji obradovao srpsku djecu u Pakracu, uručeno 150 paketića

U Hramu Svete Trojice u Pakracu večeras je za srpsku djecu u Zapadnoj Slavoniji podijeljeno 150 paketića, koje je prikupio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, zahvaljujući učenicima iz više od 60 osnovnih i srednjih škola u Srpskoj.

Paketiće su podijelili predsjednik Odbora Milorad Arlov i Njegovo preosveštenstvo episkop pakračko-slavonskim Jovan.

Arlov je episkopu Jovanu poklonio umjetnički rad u bakru sa motivom Kosovke djevojke, jer Zapadnu Slavoniju, Baniju, Kordun, Liku i Dalmaciju veže sudbina srpskog naroda Kosova i Metohije.

Vladika Jovan i srpska djeca zahvalila su se Odboru, Arlovu i Republici Srpskoj što ih nisu zaboravili i uljepšali im veliki srpski praznik Sv.Nikolu koji sutra mnogi slave!

Arlov je obećao da će iduće godina oko 40 srpske djece iz Zapadne Slavonije biti dio velikog projekta 11. po redu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske!

On je naveo da će podjela paketića biti nastavljena poslije Nove godine za više od 1.000 srpske djece na Kosmetu, te zahvalio osnovnim i srednjim školama koje učestvuju u velikoj humanitarnoj akciji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" koja će biti produžena do 31. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana