Od sutra gašenje vatre na Eviji pomaže i helikopterska srpska jedinica

Srna
Od sutra gašenje vatre na Eviji pomaže i helikopterska srpska jedinica

BEOGRAD - Srpski vatrogasci-spasioci nastavljaju da pomažu grčkim kolegama u gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj, a od sutra će im se pridrižiti i helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, njih 37, kao i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj pridružili su se grkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju.

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presijecanju šumskog požara na sjevernom dijelu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila.

U toku dana, na ostrvo Evija sletjela je i Helikopterska jedinca MUP-a Srbije, koja će se od sutra, sa 14 pripadnika i tri helikoptera uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Srbija je u Grčku uputila i medicinski tim sa tri ljekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, po naređenju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića došli su prije par dana na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana