Očuhu 17 godina robije zbog silovanja i obljube

GS
Foto: Ilustracija

PODGORICA - Muškarac, čiji identitet je poznat redakciji „Dana“, osuđen je na 17 godina robije zbog obljube i silovanja maloljetnice.

Prema saznanjima ovog crnogorskog medija, osuđeni je očuh te djevojčice. 

Presuda mu je izrečena 12. jula u Višem sudu u Podgorici. 

On je proglašen krivim za krivična djela obljuba zloupotrebom položaja u produženom trajanju i silovanje.

Izricanjem presude njemu je produžen pritvor, a na tu odluku žalbu je uložio njegov branilac.

Okrivljenom je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva i zato što postoje teške okolnosti koje djelu daju karakter posebno teškog djela zbog načina izvršenja i nastale posljedice

Ali Apelacioni sud je kasnije donio odluku kojom je žalba odbijena.

Iz tog suda je saopšteno da je ta žalba odbijena kao neosnovana.

- Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici okrivljenom je produžen pritvor nakon izricanja presude Višeg suda u Podgorici K.br. 138/20 od 12.7.2023. godine, kojom je oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog djela obljuba zloupotrebom položaja iz člana 207 stav 3 u vezi stava 2 u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore i jednog krivičnog djela silovanje iz člana 204 stav 5 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina - piše u odluci Apelacionog suda.

Pritvor okrivljenom je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog za slučaj da se nađe na slobodi i jer je nepravosnažnom presudom proglašen krivim za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, navodi se u odluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana