Očuh zlostavljao bebu dok majka nije bila kod kuće

Srna
Foto: Ilustracija

Policija u Kraljevu uhapsila je dvadesetogodišnjaka iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomjesečnu bebu, pastorku, koja je zbog unutrašnjih krvarenja i preloma prebačena na Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

Sumnja se da je uhapšeni u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomjesečnu pastorku.

Beba je u kraljevačku bolnicu dovezena iz Vrnjačke Banje kolima Hitne pomoći, sa teškim tjelesnim povredama, prelomima nadlaktice i lijeve ključne kosti, hematomom na glavi i unutrašnjim krvarenjem.

Zbog težine povreda, dijete je, nakon pregleda pedijatara i dječijeg hirurga, prevezeno u Univerzitetsku dječju kliniku u Beogradu, ali u tom trenutku nije bilo životno ugroženo.

Osumnjičeni čiji su inicijali A.K. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu, saopštila je kraljevačka policija.

U centru za socijalni rad rekli su da kao porodica nikada nisu bili evidentirani u tom centru, da se trenutno radi na utvrđivanju okolnosti u kojima su majka i dijete živjeli sa uhapšenim muškarcem, a provjeravaju i da li je eventualno i majka bila žrtva nasilja.

Predmet će nakon toga biti prebačen u Vrnjačku Banju jer je majka sa područja te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana