Objavljen spisak bezbjednih serija mlijeka proizvođača “Imlek”

Agencije
Objavljen spisak bezbjednih serija mlijeka proizvođača “Imlek”

Podgorica - Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je listu provjerenih i bezbjednih serija mlijeka proizvođača “Imlek” i saopštilo da se nastavlja analiza ostalih povučenih serija, prenose agencije.

Bezbjedno je mlijeko “moja kravica” u pakovanju od jednog litra sa 2,8 odsto mliječne masti i rokom upotrebe do 30. juna, do 30. jula, do 14. jula, kao i ona sa rokom upotrebe do 15. jula.

Među bezbjednim serijama je i “moja kravica” sterilizovano mlijeko sa 2,8 odsto mliječne masti, u pakovanju od litra, sa rokom upotrebe do 14. jula mljekare iz Kozarske Dubice, kao i “moja kravica” od pola litra, sa 1,5 odsto mliječne masti, dugotrajno, djelimično obrano i sterilizovano, sa rokom upotrebe do 8. jula.

- Laboratorijski nalazi potvrđuju ispravnost gore navedenih serija. Nastavljaju se laboratorijske analize ostalih povučenih serija mlijeka. Po dobijanju rezultata, lista odobrenih serija će se ažurirati - saopšteno je iz Ministarstva.

Iz tog resora navode da su uvoznici hrane za životinje proizvođača čija je hrana ocijenjena kao nebezbjedna, dužni da povuku hranu sa tržišta.

- Veterinarska inspekcija vrši kontorlu ovih mjera. Lista privremeno zabranjene hrane ažuriraće se shodno dobijenim nalazima. Nastavlja se uzimanje uzoraka svih vrsta hrane za životinje na teritoriji Crne Gore, na nivou Farmi, skladišta, veleprodajnih i maloprodajnih objekata - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana