O sudbini 43. vlade Crne Gore 28. aprila na Cetinju

GS
O sudbini 43. vlade Crne Gore 28. aprila na Cetinju

Podgorica - U Skupštini Crne Gore 46 poslanika podnijelo je inicijativu da se zakaže sjednica te institucije 28. aprila na Cetinju kako bi bila izabrana nova vlada.

Kako je rekao šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, formalni zahtev je predat kako bi se odblokirao rad parlamenta.

"Juče smo podnijeli inicijativu Branki Bošnjak za zakazivanje kolegijuma i sjednice Skupštine, ali ona to do ovog trenutka nije uradila. U medijima je iznijela da to neće uraditi", saopštio je on.

"Odredili smo da sjednicom predsedava potpredsjednik Ibrahimović. Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem", saopštio je Konatar.

Kako je kazao, predložili su dnevni red sjednice sa šest tačaka, prva je izbor predsjednika Skupštine, a druga izbor 43. vlade.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović je na pres-konferenciji kazao da je važno da je većina sazvala sjednicu i da nakon više od dva mjeseca blokade "danas počinjemo priču o odblokiranju najvišeg zakonodavnog doma", prenosi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana