NSD proslavio slavu Svetog Vasilija Ostroškog, prisustvovao i Dodik

GS
Foto: Rtrs

Nova srpska demokratija proslavila je juče Sv. Vasilija Ostroškog, krsnu slavu stranke. Sa proslavr je poručeno da se ove godine ovaj svetitelj proslavlja umjerenije i u saosjećanju sa bolom srpskog naroda u Srbiji zbog tragedije u Beogradu i Mladenovcu. Proslavi je prisustvovao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Mandić je istakao da je veoma važno "da se držimo tradicije, Srpske pravoslavne crkve i da pokažemo da smo u svim prilikama dostojni srpskog imena".

- Naš narod nas prati i vjeruje u nas. Mi znamo da ćemo da pobijedimo. Pošto smo uspjeli da obnovimo snagu srpskog naroda, dapokažemo da smo politički faktor bez koga se ne može upravljati u Crnoj Gori, vjerujemo da će i kod drugih koji nisu Srbi, ili kod onih srpskih predstavnika koji lako prihvataju šta im se kaže u ambasadama, da će se kod njih pojaviti duh otpora i zajedništva i da će i oni reći ambasadorima da se ne miješaju u unutrašnjui politiku Crne Gore - rekao je Mandić.

Mi ne pristajemo, ističe Mandić, da se Crnom Gorom upravlja iz par ambasada.

- Mislim da je većina građana Crne Gore prozrela prevaru po kojoj nije važno da li ste pobijedili na izborima, imate li podršku, nego da već dugi niz godina neke ambasade određuju šta je to narodna volja. To mora da se promijeni i zato smo mi tu. Nije problem samo u ambasadama, nego i u tome što su neki drugi narodni predstavnici spremni da prihvate to što im kažu u ambasadama - rekao je Mandić.

On ističe da mu je zbog toga milo što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio prisutan na slavi jer u Srpskoj, kako je rekao, vrlo dobro znaju šta znači borba za prava svog naroda i slobodno odlučivanje. Takođe je naglasio važnost ideje Otvorenog Balkana koju snažno podržava Demokratski front.

- To je ideja koja može ponovo da nam omogući da svi živimo zajedno, zato je neophodno da je promovišemo i na narednim izborima, okupljeni oko onih koji nikada nisu izdali i koji znaju kuda treba da ide brod naše sudbine - podvlači Mandić.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je izrazio zahvalnost Mandiću i NSD na dugoročnoj borbi za prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Treba da se sklone svi oni koji ne žele da vide rezultate te borbe i ne treba prihvatiti da neko drugi određuje na koji način ćete ovdje organizovati život. Podržavam Andriju Mandića i njegove napore i vjerujem da će ostvariti nesumnjivo dobar rezultat na izborima. Biću veoma srećan što sam bio dio tog svesrpskog uspjeha - rekao je Dodik.

Rezanje slavskog kolača je sa sveštenstvom obavio episkop buenosajreski i južnocentralnoamerički Kirilo koji je kazao da SPC vjeruje u Novu srpsku demokratiju i stranke Demokratskog fronta jer su dokazali da stoje na tradicijama srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana