Brat ubio brata pred očima nesretne majke

G.S.
Foto: Slobodna Dalmacija

METKOVIĆ - Stravičan zločin potresao je dolinu Neretve. U mjestu Borovci u Opštini Kula Norinska, smještenom nedaleko od državne ceste Metković - Vrgorac, Robert Krstičević (47) ubio je svojeg brata Srećka (51).

Zločin se dogodio u trošnoj obiteljskoj kući u kojoj su braća živjela s majkom.

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković, u saradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, završili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je muškarac u dobi od 46 godina počinio kazneno djelo ubistva 51-godišnjaka s kojim je usko obiteljski povezan - službeno je priopćila policija.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog tužioca, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 47-godišnjak u večernjim satima srijede, 17. januara, u obiteljskoj kući hladnim oružjem usmrtio 51-godišnjaka zadavši mu dvije ubodne rane u području abdomena.

Bratoubilački čin potresao je cijelu dolinu Neretve, od Metkovića do Ploča gdje su nesretna braća živjela prije doseljenja u Borovce. I ubijeni kao i ubojica od ranije su poznati policiji, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Bilo je tu svašta! I droge i alkohola - rekli su nam rijetki stanovnici mjesta skrivenog među brdima na zapadnom rubu neretvanskog kraja u kojem stalno boravi tek dvadesetak ljudi.

Vikendima se naselje popuni, ali tokom radnih dana je pusto i prazno. Svi su šokirani događajem iako su znali da je obitelj problematična.

- Ma vjerujte mi, uvijek me bilo strah da će se nešto loše s njima dogoditi. Često se iz te njihove kuće čula vika i galama.

Braća su se sukobljavala međusobno. Ovaj mlađi je često tjerao iz kuće starijeg. Na kraju ga je i ubio.

A jadna majka nije tu mogla ništa učiniti niti je to mogla spriječiti, premda je više puta davala za pravo mlađemu koji je bio i problematičniji. Eto, vidite, na kraju je ubio brata - rekli su u Borovcima.

 

Zločin se dogodio u srijedu naveče oko 22.15 sati kada su u selu čuli majčino zapomaganje. Padala je slaba kiša, a nesretna žena je bosonoga banula komšijama na vrata.

Izbezumljeno je tražila pomoć i ponavljala: "Srećko je u komi, Srećko je u komi". Kad je komšinica ušla u kuću strave svjedočila je jezivom prizoru bratoubojstva.

Nesretni Srećko je bio uboden nekoliko puta nožem u trbuh od čega je najvjerojatnije preminuo na mjestu događaja. Pozvala je policiju i hitnu pomoć, ali nesretnom 51-godišnjaku nije bilo pomoći.

- Dvojica braće živjela su u trošnoj kućici od tridesetak kvadrata zarasloj u žbunje. Starija sestra im je udana u Beogradu i ovdje je rijetko dolazila. Komšije su je jedva dobili na telefon da joj saopšte stravične vijesti.

Jedan brat im živi u Pločama. Nikad nije dolazio u posjetu majci, potpuno se od njih otuđio. 

A da sve bude još tragičnije, dvojica braće su im umrla ne tako davno.

Na temelju naloga Županijskog državnog tužilaštva tijelo usmrćenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice, gdje će se provesti obdukcija, naveli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana