Novinar Drago Pilsel verbalno napadnut u restoranu

Srna
Novinar Drago Pilsel verbalno napadnut u restoranu

ZAGREB - Bivši poslanik u Hrvatskom saboru Željko Glasnović danas je verbalno napao novinara Dragu Pilsela u restoranu u centru Zagreba.

Pilsel je prvo na “Fejsbuku” objavio da ga je na javnom mjestu napao general Željko Glasnović i da čeka dolazak policije.

Novinar je kasnije za “Dnevnik.hr” rekao da mu je Glasnović rekao da podržava ubice hrvatskog naroda i da je “isti kao i oni koji su ubili pola miliona Hrvata”.

“Ponavljao je da sam majmun. Imao je tih svojih pet-šest tema koje je ponavljao. Mahao je rukama, pa sam mislio da će me udariti. Pripremio sam se za udarac i odmaknuo se unazad. Ja se znam braniti, ali on je bio vojnik i nikad ne znaš”, naveo je Pilsel.

On je rekao i da ne zna šta je natjeralo Glasnovića da ovako reaguje.

“On je ljut na mene i prozivao me u parlamentu, ali ovo je iz vedra neba bilo”, rekao je Pilsel i dodao da je sreća što je došao konobar i spriječio veći incident.

Glasnović je za “Večernji list” rekao da se ništa nije dogodilo i da on “tako priča sa ljudima”.

“Prolazim kroz takve situacije svaki dan. Pilsel se očito prepao razgovora sa hrvatskim vojnikom i generalom. To je svojstveno za sve mrzitelje Hrvatske. Oni su moralni tifusari i ljudske krivotvorine kao novčanice od tri dolara. I meni svakodnevno na ulici prijete razne babe i feministkinje. Pokazuju mi srednji prst i mrmljaju nešto u svoje jugozomboidske brade, pa nisam odmah na žFejsbukž otišao kmečati Soroševcima da me odbrane”, rekao je Glasnović.

Iz policije su za “Dnevnik.hr” potvrdili da su dobili prijavu i da utvrđuju sve okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana