Novi kriminalni klan u Crnoj Gori

Agencije
Novi kriminalni klan u Crnoj Gori

PODGORICA - Prema podacima crnogorske policije i tužilaštva u ovoj državi od 2017. godine, pored kavčana i škaljaraca funkcioniše još jedan opasan kriminalni klan.

Kako je navedeno, radi se o ozbiljnoj organizaciji, čije djelovanje nadležni policijski i pravosudni organi aktivno prate.

Saopšteno je ovo nakon hapšenja jednog od članova ove organizacije Rade Popovića, koji je osumnjičen da je pomogao u nabavci vozila koja su korišćena tokom ubistava Veselina Kalezića i Mila Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno u aprilu 2019. godine.

Predstavnici policije i tužilaštva  su istakli da su njegovim lišavanjem slobode rasvijetli oba zločina, navodeći da je on dio opasne kriminalne organizacije formirane 2017. godine.

U dokumentima, u koje su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je Popović osumnjičen da je sa umišljajem pomogao Marjanu Vujačiću da ubije Kalezića. On je navodno pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru.

- Osumnjičeni Marjan Vujačić tim vozilom se dovezao na lice mjesta, izašao iz njega i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića.

Popović je kasnije to vozilo posuo benzinom i zapalio - navodi se u policijskim dokumentima.
U istom dokumentu, tužiteljka Stojanka Radović navodi da je Popović sa umišljajem pomogao Vujačiću i u izvršenju krivičnog djela - ubistvo Mile Ilića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da Vujačić i Popović nisu bliski nijednom od zaraćenih crnogorskih kriminalnih klanova – “škaljarskom” ili “kavačkom”, već da su članovi posebne kriminalne organizacije.

Objasnio je i da je njihov motiv da ubiju sugrađane bio “krvav novac” i da su stvorili ozbiljnu kriminalnu organizaciju. 

- Mi imamo podatke o članovima te kriminalne organizacije, gdje se oni nalaze. Dakle ima ih još - kazao je on. (Agencije)

 

Dokazi

Tužiteljka Radović saopštila je da iz prikupljenih dokaza i podataka proizilazi osnovana sumnja da su Popović i Vujačić, realizujući plan kriminalne organizacije čiji su pripadnici, na podmukao način i iz niskih pobuda ubili Kalezića i Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana