Novi detalji krvoprolića: Vlaović je ubijen iz Gloka, ubica policiji rekao tek jednu rečenicu

GS
Foto: Direktno.hr

ZADAR - Danas tokom dana Duško Tanasković (28) iz Kragujevca trebao bi biti ispitan u tužilaštvu zbog ubistva Gorana Vlaovića (38).

Policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog teškog ubistva iz člana 111. stav 1 Krivičnog zakona koji kaže da će se onaj ko ubije drugoga na podmukao ili okrutan način kazniti kaznom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora (do 50 godina), piše Jutarnji.

Tanasković se u policiji u prisustvu svog advokata Vinka Gulišije branio šutnjom i nije htio iznositi niti motive niti okolnosti zašto je ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću juče oko 6 sati. 

Inače, Tanasković je smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz "Gloka" koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čahuru. 

Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čauru metka do dolaska policije.

Kako doznaje Jutarnji, Tanasković je policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića. 

On je naime ubijen 17.  juna u Budvi, a egzekutor mu je takođe prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je ubičin pištolj i torbicu, a egzekutor je takođe imao šiltericu. 

Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove lične isprave na dan kad se dogodilo ubistvo u Budvi.

Tanasković je otkrio i da je još kao maloljetnik bio u zatvoru, te da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojnički krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban iznositi odbranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne prirode.

Sasvim je izvjesno da će, ako je to slučaj, njegov advokat predložiti tužilaštvu pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se utvrdilo da li boluje od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo je li bio uračunljiv za vrijeme ubistva Vlaovića, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana