Novi antisrpski skandal u Hrvatskoj: Ne daju Srpkinji da bude rektor na univerzitetu

Agencije
Novi antisrpski skandal u Hrvatskoj: Ne daju Srpkinji da bude rektor na univerzitetu

Rijeka - Hrvatski novinar i teolog Drago Pilsel podnio je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Viktora Kordića, glavnog urednika hrvatskog sajta "Dnevno.hr", zbog, kako je Pilsel saopštio, nepodnošljivog govora mržnje protiv pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj.

Kordić je na sajtu, gdje je glavni urednik, objavio proglas udruženja pod nazivom Inicijativa akademskih građana "Spasimo Rijeku" u kome se upozorava na, kako stoji u proglasu, sistemsko pretvaranje riječkog univerziteta u "akademsku SAO Krajinu", odnosno na "tiho posrbljavanje Riječkog sveučilišta".

Piscima proglasa najviše smeta to što bi sin predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca trebalo da se zaposli na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, kao i to što je jedan od kandidata za mjesto rektora Univerziteta u Rijeci Snježana Prijić-Samardžija, po nacionalnosti Srpkinja. Proglas Inicijative vrvi od teorija zavjere i upozorenja da Srbi iz Hrvatske lagano uzimaju taj jadranski grad u svoje ruke. Pilsel je jedan od prvih hrvatskih novinara koji je ukazao na zločine počinjene u operaciji "Oluja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana