Nobilo: Đurekovića nije ubio Arkan

Tanjug
Nobilo: Đurekovića nije ubio Arkan

Podgorica - Advokat Josipa Perkovića, Anto Nobilo, kaže da je odluku o ubistvu Stjepana Đurekovića donio Stane Dolanc.

On dodaje da su izvršioci, najvjerovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porijekla.

On je, podgoričkoj Televiziji „Atlas" rekao da njemački spisi otkrivaju da Đurekovića nije ubio Željko Ražnatovic Arkan, kako se to navodilo u pojedinim medijima.

Nobilo je kazao da Perković, koga je Hrvatska juče izručila Njemačkoj, neće imati pošteno suđenje.

Njemačka obavještajna službe (BND) ima neraščišćenih računa sa starom UDBOM i Perkovićem. BND bi htjela ući i rekonstruisati sve što se dešavalo na njemačkom tlu, a poznato je da je Perković imao najveću mrežu svojih agenata u cijeloj bivšoj Jugoslaviji na polju Zapadne Njemačke", naveo je on.

Prema njegovim riječima, postoje i naznake da je BND imala namjeru staviti pod svoju nadležnost hrvatsku i slovensku službu državne sigurnosti, ali je Perković to sprečio kada je uveo Amerikance i Engleze.

Nobilo tvrdi da ubistvo Đurekovića nije naručio nekadašnji predsjednika Predsedništva SFRJ Mika Špiljak, kako bi ga sprečio da svjedoči o mahinacijama njegovog sina Vanje Špiljka.

On je kazao da je odluku donio Stane Dolanc, savezni sekretar za unutrašnje poslove SFRJ, a izvršioci su, najvjerovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla.

U konkretnom slučaju, oni su ustanovili operativnu akciju „Dunav". Dolanc je otišao u Savezni savjet za zaštitu ustavnog poretka i dobio potvrdu, a organi savezne UDBE su organizovali izvršenje likvidacije", naveo je Nobilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana