Nisu ispunjeni uslovi da se traži izručenje osumnjičenih za milionsku prevaru

GS
Nisu ispunjeni uslovi da se traži izručenje osumnjičenih za milionsku prevaru

PODGORICA - Iz Ministarstva pravde Crne Gore saopšteno je da se nisu stekli uslovi za zahtjev za izručenje lica koja su osumnjičena za milionsku prevaru koja je izvedena u filijali “Lovćen banke” u Herceg Novom.

Prema istrazi MUP-a RS osumnjičena je Ivana A., Saša K. i Marko D.

- Obavještavamo Vas da Ministarstvo pravde nije tražilo izručenje pomenutih lica, jer za to nisu ispunjeni uslovi. Naime, od Ministarstva pravde nije tražena saglasnost za raspisivanje međunarodne potjernice za navedenim licima, niti smo u saznanju da je za istima raspisana nacionalna potjernica ili uopšte pokrenut krivični postupak. Bez obzira na prednje navedeno, da bi Ministarstvo pravde Crne Gore nekoj državi podnijelo molbu za izručenje, prethodno je neophodno da bude obaviješteno o krivičnom postupku koji se vodi pred crnogorskim pravosudnim organima protiv lica čije izručenje treba tražiti, te da mu bude dostavljena relevantna dokumentacija koja će pratiti molbu za izručenje - navode iz Ministarstva pravde u odgovoru za portal Dan.

Podsjećamo, MUP Republike Srpske je prije par dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe, te zaplijenjeni novac i droga.

Osumnjičeni su nakon saslušanja od strane nadležnih organa Republike Srpske pušteni da se brane sa slobode.

Podsjećamo, kako je pisao portal Srpskainfo, za to djelo kao osumnjičena od strane nadležnih u  RS identifkovana je  Ivana A. koja je označena  kao direktni izvršilac prevare, odnosno žena koja je kritičnog dana 12. aprila ove godine u jutarnjim časovima došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 evra i 1,2 miliona dolara (oko 1,36 miliona evra).

- Na području Banjaluke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava – oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, ali i drugih krivičnih djela – saopšteno je ranije iz MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana