Nikšićani podržali Novaka Đokovića

Srna
Nikšićani podržali Novaka Đokovića

NIKŠIĆ - Građani Nikšića na skupu u centru grada pružili su podršku prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji se nalazi u imigracionom pritvoru u Australiji.

Predsjednik opštine Marko Kovačević rekao je da smatra da je nepravedno sve što se dešava Đokoviću, ali da ovo nije narod koji nije navikao na nepravde.

"Sve smo ih prebrodili, prebrodiće Novak i ovu. On je već, svakako, pobjednik, kako god da se ova situacija završi", poručio je Kovačević.

Kovačević je čestitao Đokoviću što je "posvjedočio da je slobodan čovjek".

"Prije svega želim da mu čestitam što je posvjedočio i obojavio da je slobodan čovjek i to je najveća titula od svih koje je osvojio. Uspjeh ga nije zarobio, njegovu ljudsku slobodu, i slobodu koja mu je data od Boga. To je vrijedno pohvale", rekao je Kovačević.

Na trgu je je stotinjak građana Nikšića, uz srpsku trobojku i transparent na kojem piše: "Novače, tvoj Nikšić je uz tebe".

Skup podrške Đokoviću održava se nakon što mu nije dozvoljen ulazak u Australiju, gdje je trebalo da igra na Otvoreno prvenstvu Australije, a pošto je dobio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije.

Njegov slučaj biće razmotren pred sudom u ponedjeljak, 10. januara.

Đoković, čiji korijeni vode porijeklo iz Jasenovog polja kod Nikšića, a koji nastupa pod zastavom Srbije, u septembru prošle godine je u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina grada pod Trebjesom.

Skup podrške Đokoviću danas je održan i u Beranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana