Nikšić: Do 19.00 časova glasalo 81,2 odsto birača, policija poziva na uzdržanost

G.S.
Nikšić: Do 19.00 časova glasalo 81,2 odsto birača, policija poziva na uzdržanost

NIKŠIĆ - Na lokalnim izborima u Nikšiću do 19.00 časova glasalo je 81,2 odsto birača, objavio je Centar za monitoring i istraživanje.

Na lokalnim izborima u Nikšiću pravo glasa ima 58.833 birača, a glasa se na 138 biračkih mjesta.

Na izborima učestvuju koaliciona lista Evropski tim za Nikšić, Narodni pokret - Za vaskrsenje Nikšića, Socijaldemokratska partija Crne Gore Srcem za Nikšić, Za budućnost Nikšića, Koalicija Crno na bijelo - Može Nikšić i Demokrate Mir je naša nacija - Zaokruži slobodu.

Na dva biračka mjesta glasanje je kasnilo zbog kamera, a posmatrači su već u prvom času izbornog dana zabilježili nepravilnosti.

Prema informacijama sa terena koje objavljuje Centar za monitoring i istraživanje, nepravilnosti se, uglavnom, odnose na fotografisanje glasačkih listića, njihovo javno pokazivanje, korištenje mobilnih telefona, te javno saopštavanje kojoj partiji ili koaliciji je otišao glas.

Zabilježeno je i kršenje epidemioloških mjera.

Birališta se zatvaraju u 20.00 časova.

Zabrana masovnog okupljanja, poziv na uzdržanost nakon izbora

Uprava policije apeluje na građane Nikšića, ali i cijele Crne Gore da se uzdrže od masovnih okupljanja, koja su zabranjena u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Iz Uprave policije Crne Gore podsjećaju građane da je od 21.00 čas zabranjeno napuštanje objekata stanovanja shodno mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

“Molimo građane da nakon zatvaranja biračkih mjesta ostanu u svojim kućama i da odgovornim ponašanjem doprinesu suzbijanju širenja virusa korona u interesu svih građana Crne Gore”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana