Nikolić: Imenovanjem neustavnog mandatara, pučisti guraju Crnu Goru u izolaciju

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Imenovanjem Miodraga Lekića za neustavnog mandatara, pučistička parlamentarna većina napravila je još jedan korak ka međunarodnoj izolaciji Crne Gore i zaustavljanju evropskih integracija, ocenio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Nikolić dodaje da su uprkos jasnom i precizno saopštenom mišljenju Venecijanske komisije, brojnim nedvosmislenim upozorenjima s najviših adresa iz Brisela i Vašingtona i apelima čitave međunarodne zajednice, "pučisti pod dirigentskom palicom Andrije Mandića, nastavili da razaraju ustavne temelje Crne Gore", prenele su podgoričke "Vijesti".
 
On je naveo u saopštenju da je grupa zaverenika protiv sopstvene države, zaokupljena služenjem prema Moskvi i Beogradu, formalno priznala da želi da uništi san crnogorskih građana o životu u EU. 
 
"Njihova očajnička kupovina vremena pred neminovne izbore put je koji vodi do potpune konfrontacije sa demokratskim svetom", stoji u saopštenju.
 
Prema Nikolićevim rečima, "tesna pučistička većina, od samo jednog poslanika, dve godine je razarala Crnu Goru", pokušavajući da joj oduzme državna svojstva, da je učini nefunkcionalnom i da u finalu dokaže da nema kapacitete da bude suverena država.
 
"Epilog takvog minulog rada je i karikaturalna predstava u kojoj pučisti biraju neustavnog mandatara. Činjenica da neko, sa izvesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju", poručuje Nikolić.
 
On smatra da će i ova predstava "imati svoj neslavan kraj", kao i sve dosadašnje predstave, čiji su glavni protagonisti ljudi koji "u kontinuitetu potkopavaju međunarodni kredibilitet sopstvene države".
 
"Biće to samo novi gubitak dragocenog vremena i novo brukanje Crne Gore. Jedini izlaz iz dugotrajuće krize su vanredni parlamentarni izbori, uz prethodno uspostavljanje pune funkcionalnosti Ustavnog suda", saopštio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana