Nikčevićeva najavila tužbu protiv ministra

Srna
Nikčevićeva najavila tužbu protiv ministra

Podgorica - Opozvana savjetnica u crnogorskom MSP-u Mirna Nikčević, koja je suspendovana zbog vrijeđanja vjernika SPC, najavila je ministru spoljnih poslova Srđanu Darmanoviću tužbe.

Formiran je predmet protiv Mirne Nikčević, a ispituje se vrijeđanje vjernika na Trojičindanskom saboru.

Savjetnica u crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova Mirna Nikčević, koja je opozvana nakon poruka na “Fejsbuku” u kojima je vrijeđala vjernike Srpske pravoslavne crkve, uputila je otvoreno pismo ministru spoljnih poslova Srđanu Darmanoviću u kojem ga je obavijestila da će tužiti ministarstvo i njega lično.

Ona je u pismu obavijestila Darmanovića da će tužiti njega i ministarstvo za “sav mobing, primitivizam i linčovanje koje je nad njom izvršeno, a sve ovjereno njegovim potpisom, na pravno nevaljanim rješenjima”.

Opozvana službenica MVP-a zamjerila je ministru što je dopustio da je, kako navodi, “čereče srpski i crnogorski tabloidi, ne mareći za posljedice po njeno psiho-fizičko zdravlje, dijete i porodicu”.

Mirna Nikčević je, u izrazito lično intoniranom obraćanju, navela da ne postoji nijedan element za opoziv, “jer su samo tražili žrtvu da bi pokazali sebe kao politički korektne oportuniste”.

Ona navodi i da je njena prepiska s prijateljicom njena privatna rasprava, da je nije dala u svojstvu službenice u ministarstvu kao i da su podlegli pritisku lažnih medija i povrijedili njeno radno pravo i pravo na privatnost.

Ona je zatražila od MVP-a da se javno ogradi od navoda protiv nje iznesenih u pojedinim srpskim medijima, za koje je rekla da čine “regionalno prepoznatljivu svitu medija koji se bave kreiranjem lažnih vijesti”, zbog narušavanja privatnosti, prava na slobodu ličnog stava i, najvažnije, identitetskog nacionalnog prava i ugleda države.

Mirni Nikčević je skraćen mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka zbog stavova i komentara koje je iznijela na svom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

 

Uvrede

Nikčevićeva je u prepisci sa svojom prijateljicom vrijeđala vjernike koji su se na Trojičindanski sabor okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Ona je, između ostalog, navela i da bi “zapalila hram i sva goveda tamo” i da se radi o “koljačima primitivnim”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana