Nestao djelovodnik iz Pisarnice ministarstva u Podgorici

G.S.
Nestao djelovodnik iz Pisarnice ministarstva u Podgorici

PODGORICA - Djelovodnik predmeta građevinske inspekcije nestao je iz Pisarnice Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore, saopštili su iz tog Vladinog resora, dodajući da je slučaj prijavljen policiji.

Iz Ministarstva navode da je nestao djelovodnik za period od 23. novembra do 31. decembra prošle godine u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.


Reorni ministar Ana Novaković Đurović, koja je prijavila slučaj policiji, rekla je da je pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u Ministarstvu.

"Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje Ministarstva u ovoj oblasti", rekla je ona.

Prema njenim riječima, to može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na taj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora, ali i cjelokupan rad Ministarstva.

"Da ne prejudiciram ishod postupka, očekujem da vrlo brzo imamo epilog ove situacije. Sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu", rekla je Đurovićeva.

Ona je dodala da se, kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatra i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana