Nekadašnji direktor Uprave policije priznao krivicu i pokajao se

Tanjug
Nekadašnji direktor Uprave policije priznao krivicu i pokajao se

PODGORICA - Nekadašnji direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović priznao je krivicu i pred podgoričkim Višim sudom izjavio da se kaje što je naredio da se propusti kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije.

On je rekao da je tu „ishitrenu odluku” donio usled velikog pritiska zbog loše bezbjednosne situacije u državi.

Stojanović nije, međutim, priznao krivicu za nedozvoljeno držanje oružja.

Suđenje Stojanoviću biće nastavljeno 25. oktobra u podne, a Stojanovića SDT tereti za zloupotrebu službenog položaja čime je državu oštetio za 112.504 evra.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da iz prikupljenih dokaza i istrage proizilazi osnovana sumnja da je Stojanović 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu.

Navodi se da vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada evra, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije.

Kako su prenijeli podgorički mediji, Stojanović je priznao krivicu nakon što je specijalni državni tužilac Jovan Vukotić odbio prijedlog odbrane o zaključenju sporazuma o priznanju krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana