Nastavljeno suđenje Mišiću: Seleni je nožem presječen gotovo čitav vrat

Jutarnji list
Nastavljeno suđenje Mišiću: Seleni je nožem presječen gotovo čitav vrat

Split - Svjedočenjem sudsko-medicinskog vještaka Marije Definis-Gojanović danas je na splitskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Ediju Mišiću (28) koji se tereti za brutalno ubistvo meksičke turistkinje Selene Masedo Grasijano u avgustu prošle godine na Marjanu, prenosi “Jutarnji list”.

Vještak Definis-Gojanović sprovela je obdukciju tijela Selene Masedo Grasijano na Zavodu za sudsku medicinu KBC Split, te na pitanje zamjenika županijskog državnog odvjetništva rekla je da vrijeme koje je prošlo od dana ubistva do pronalaska tijela može uticati na truležne promjene.

- Jasno je da vrijeme utiče na utvrđivanje spoljašnjih i unutrašnjih povreda - kazala je ona napomenuvši da je stoga i bila smanjena i mogućnost pronalaženja drugih povreda.

Žrtvi je, prema svjedočenju vještaka, nožem presječen gotovo čitav vrat, a na tijelu su pronađeni i krvni podlivi mišića vrata te ozljede, odnosno oguljotine na nogama koje je zadobila dok je još bila živa.

Podlivi na vratu upućuju na mogućnost gušenja stiskanjem vrata rukama.

Vještak Definis-Gojanović dodala je da joj je to u 20 godina karijere najdrastičniji slučaj.

Selena Masedo Grasijano ubijena je 22. avgusta 2012. godine na Marjanu kada ju je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo i ubio.

Prvo ju je zaskočio dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke te je odnio do zida, položio na zemlju, skinuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu.

Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem.

Spasitelji su je pronašli tek trećeg dana nakon nestanka.

U dosadašnjim raspravama saslušani su brat ubijene Meksikanke Emanuel, otac i brat optuženog Mišića, policijski službenik koji je obavio uviđaj na mjestu pronalaska ubijene turistkinje, sudski vještaci za neurologiju i psihijatriju, te vještak balističar iz Centra za forenzička vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

Mišić je i dalje u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela te zbog posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Suđenje se nastavlja sutra, a presuda bi mogla biti donesena uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana