Nastavljena sjednica Skupštine Crne Gore

GS
Foto: RTCG

PODGORICA - Poslije pauze nastavljane je vanredna sednica Skupštine Crne Gore.

Na kolegijumu je dogovoreno da se nastavi sjednica. 

Dogovoreno je i da glasanje bude prozivkom zbog dvije poslanice koje u radu učestvuju onlajn.

Poručeno je i da poslanici se uzdrže od uvredljivih riječi, a posebno prema potpredsjednici Skupštine koja vodi sednicu.

Milan Knežević (DF) rekao je da mu je suđeno da koga je god predložio u ovom sazivu, smjenjuju djelovi većine sa DPS-om.

„To znači da u nekom sljedećem sazivu ne bi bilo dobro da bilo koga predlažem za neku funkciju, jer sigurno ne bi izdržao duže od godinu dan"

Poručio je da je DF spreman da sa kolegama iz aktuelne parlamentarne većine sjedne za isti sto, odmah nakon sjednice, i nakon što Bečić bude smijenjen.

Knežević je pitao DPS kako bi se osjećali da Milo Đukanović „prelomi u mozgu" i vrati se na fabrička podešavanja iz 90-ih i podrži Demokratski front, navodeći primjere ponašanja premijera Zdravka Krivokapića u odnosu na taj savez.

„Kako biste se osjećali vi iz aktuelne parlamentrane većine, da vam Krivokapić na jednom sastanku u Vladi saopšti 'hvala vam nizašta, moj partner je moj albanski brat Dritan Abazović i ja ću s njim da gradim demokratsku Crnu Goru', iako je 90-ih pozivao na napad na Stejt dipartment sa Nikolom Kavajom"

Poručio je Milošu Konatara (URA) da nemaju pravo da pođu sa DPS-om jer ih nisu zbog toga građani glasali.

Danijel Živković (DPS) je, obrazlažući predlog opozicije za smjenu Bečića, rekao da je prethodnih 14 mjeseci izgubljeno za Crnu Goru, koja je došla u veliku krizu.

„Izgubljeno jer smo vidjeli kako su se ponašali i jer je Crna Gora došla u veliku krizu. Tu odgovornost jednaku imaju i čelni ljudi izvršne, ali i zakonodavne vlasti", kazao je Živković.

Rekao je da u parlamentu nije pokrenut dijalog o ključnim procesima, prenose Vijesti.me.

"„Smjenom Vlade Zdravka Krivokapića definitivno je dovedeno u pitanje legitimetet predsjednika parlamenta. Kako će se to odraziti na formiranje neke nove većine, u to sada ne želimo da ulazimo. Podržaćemo smjenu Bečića", rekao je Živković.

On je naglasio da je i njihova obaveza da u narednom periodu kroz retoriku i dijalog „nametnu rješenja" koja će omogućiti Crnoj gori da se pokrene iz krize.

Dodao je da se poslanici DPS-a ne mogu isljučiti iz političkog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana