Nastavljena izgradnja Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar"

Srna
Foto: RTRS

KOSOVSKA MITROVICA- U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici danas je nastavljena završna faza izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" za 140 djece sa posebnim potrebama sa područja četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova i Metohije.

"Prikupili smo dio potrebnih sredstava za nastavak gradnje", rekao je Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Prema njegovim riječima, završetak spoljašnjeg uređenja objekta planiran je do kraja godine pod uslovom da do tada u humanitarnoj akciji bude prikupljeno 70.000 evra, koliko nedostaje.

"Završeno je oko 70 odsto radova na objektu površine 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti 280.000 evra, ali nedostaju sredstva za unutrašnje uređenje - grijanje, lift, opremanje inventarom i drugim pomagalima", naveo je Arlov.

On je istakao da je od juče aktivan humanitarni broj 1412, koji će biti u funkciji do 31. oktobra za pomoć u prikupljanju novca za završetak Dnevnog centra.

"Zaposleni i učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske moći će da slanjem poruke u vrijednosti od jedne KM pomognu u prikupljanju nedostajućih sredstava. Akciju je podržalo Ministarstvo prosvjete Srpske, koje je i do sada podržalo svaku akciju Odbora, poput one žSpojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpskež, u koju su bile uključene škole i lokalne samouprave", naveo je Arlov.

On je posebno zahvalio vlasniku građevinskog preduzeća "Invest - Kosovska Mitrovica" Radošu Petroviću, koji bez avansa izvodi radove na objektu Dnevnog centra i koji je odlukom da ne naplati troškove za rad u iznosu od gotovo 40.000 evra postao jedan od najvećih donatora.

"Pozivam sve u Republici Srpskoj da pozovu 1412 i pomognu da izgradimo Dnevni centar, prvi i za sada jedini na Kosovu i Metohiji. Završetak ovog centra biće isto kao da smo izgradili crkvu ili hram", apelovao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana