Nastavak suđenja Sanaderu

Agencije
Nastavak suđenja Sanaderu

Zagreb - Ispitivanjem troje novih svjedoka pred zagrebačkim Županijskim sudom danas će biti nastavljeno suđenje bivšem premijeru Hrvatske Ivu Sanaderu u slučaju “Fimi medija”, prenose agencije.

Za danas su planirana svjedočenja advokata Pera Lozice, glavnog urednika i direktor “Hrvatskog lista” Ivice Marijačića, te preduzetnika Marijana Primorca.

Na jučerašnjem ročištu Sanaderu u slučaju “Fimi medije” svjedočila je, između ostalih, i Boženka Vranar - bivši sekretar i savjetnica u Fondu za zaštitu životne sredine.

Ona je rekla da je Fond imao dva marketinška ugovora sa “Fimi medijom”, a rukovodilac Fonda Vinko Mladineo tražio je da se sav novac za marketing usmjeri “Fimi mediji”.

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, stranci HDZ, njenom bivšem portparolu Ratku Mačeku i ostalima sudi se za izvlačenje oko 18 miliona KM iz državnih institucija i kompanija, te punjenje stranačkog “crnog fonda”.

Krivicu su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije “Fimi medija” Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana