Narodna kuhinja dnevno podijeli oko 700 obroka

Srna
Narodna kuhinja dnevno podijeli oko 700 obroka

PODGORICA - Narodna kuhinja Mitropolije crnogorsko-primorske svakodnevno podijeli 700 obroka za građane koji žive u siromaštvu, izjavio je koordinator dobrotvornog fonda ove mitropolije "Čovjekoljublje" Miško Radonjić.

Radonjić je naveo da tokom zime nije povećan broj korisnika i da očekuju da će na proljeće taj broj biti smanjen jer veliki broj ljudi bude angažovan u poslovima u poljoprivredi.

"Narodna kuhinja Hrama Hristovog Vaskrsenja svakodnevno obezbijedi oko 300 obroka za građane Podgorice, a na nivou Crne Gore 700 obroka. Pored ovoga, imamo 1.340 korisnika koji nam dolaze jednom sedmično ili jednom u nekoliko mjeseci", rekao je Radonjić povodom Dana socijalne pravde koji se danas obilježava u svijetu.

On je za RTCG rekao da su jedino ograničeni razvoženjem hrane, jer ne mogu da razvezu toliko obroka koliko je onih kojima su potrebni.

Prema njegovim riječima, u Narodnoj kuhinji se uvijek sprema obrok više za onog ko naiđe, dobročinitelji su uvijek tu da donesu namirnice, hranu, novčano doniraju, a i Mitropolija za to odvaja budžet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana