Narko-bos Darko Šarić nije u Crnoj Gori

Agencije
Narko-bos Darko Šarić nije u Crnoj Gori

Podgorica - Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvo unutrašnjih poslova negirali su danas da se odbjegli narko bos Darko Šarić krije u Crnoj Gori, prenose agencije.

- Agencija za nacionalnu bezbjednost nema operativnih saznanja da je Pljevljak Darko Šarić u Crnoj Gori - rekao je direktor te agencije Boro Vučinić.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da se Darko Šarić ne nalazi na teritoriji Crne Gore i da će crnogorske i druge službe bezbjednosti postupiti po nalogu za hapšenje kada on bude lociran.

U  MUP-a Crne Gore ističu da za hapšenje ne treba bilo kakav “dogovor”, jer je to u interesu odgovarajućih pravosudnih postupaka koji se vode u jednoj od država regiona.

- Crnogorske službe bezbjednosti ostvaruju adekvatne kontakte sa partnerskim bezbjednosnim službama po tom pitanju - navodi se u saopštenju.

Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini Nebojša Medojević rekao je da Šarić duže vrijeme ima podršku crnogorske vlasti.

- Naše su procjene bile da mu je najsigurnije u Crnoj Gori. Ipak ovdje ima kontakte sa vlašću i dugo godina ima logističku podršku svih bezbjednosnih službi u Crnoj Gori - rekao je Medojević nakon sjednice Odbora za bezbjednost.

Medojević je naveo da bezbjednosne službe iz političkih razloga ne rade svoj posao kako bi trebalo.

- Politički razlozi su ključni zbog čega naše bezbjednosne službe, samim tim policija i pravosuđe, još nisu sposobne da se uhvate u koštac sa krivičnim djelima koja idu ka vrhu režima - rekao je Medojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana