Najjača bura u posljednjih 10 godina pogodila Split

Jutarnji.hr
Najjača bura u posljednjih 10 godina pogodila Split

Split - Na splitskom području u jutarnjim satima zabilježen je orkanski udar bure od 155 kilometara na sat, što je najjača bura u posljednjih deset godina u Splitu, kaže Rade Popadić, osnivač portala Crometeo, koji se bavi praćenjem i prognoziranjem vremena.

"Na Meteorološkoj stanici na Marjanu jutros je službeno evidentiran orkanski udar koji je duvao brzinom od 155 kilometara na sat, a tako snažan orkan na splitskom području nije zabilježen u posljednjih deset godina", rekao je Popadić za Hinu, prenosi Jutarnji.hr.

Podsjetio je kako je snažniji orkanski udar vjetra od današnjih 155 kilometara na Meteorološkoj stanici Marjan zabilježen 14. novembra 2004. godine kada je brzina bila veća od 170 kilometara na sat.

Jaka bura koja jutros duva na dubrovačkom području, čiji udari mjestimično prelaze 100 kilometara na sat, uzrokuje brojne probleme u tamošenjm vazdušnom, putnom, kao i pomorskom saobraćaju.

Prema informacijama iz "Zračne luke" Dubrovnik, tamo jutros nema ni slijetanja ni polijetanja.

Takođe, zbog jakog vjetra za sve oblike saobraćaja zatvoren je i most "Dr Franjo Tuđman", a obilazak je kroz Sustjepan. Jak vjetar takođe povremeno usporava saobraćaj na dionicama autoputa A1: tunel Sveti Rok- vijadukt Božići, Skradin - Bisko, Šestanovac - Vrgorac i Ploče - Karamatići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana