Najezda stjenica u zatvoru

Tanjug
Najezda stjenica u zatvoru

 ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je pojavu stenica u splitskom zatvoru na Bilicama na koju je, inače, upozorio bivši načelnik Opštine Smokvica Kuzma Tomašić (SDP), koji je tamo proveo 51 dan.

Tomašić je u zatvoru završio zbog sumnji da je zloupotrebio položaj i za višemilionsku štetu u projektu gradnje Muzeja zlata i srebra u Smokvici, a po izlasku je ukazao na veliki problem sa stenicama.

"Velika je najezda stenica u zatvoru, ljudi su svakodnevno izloženi ubodima. To se pokušava riješiti, ali one se samo množe i množe. Uprava zatvora ulaže velike napore, ali sve se za sada pokazalo bezuspešnim. Mislim da se bez uključivanja ministarstva i nekog celovitog rešenja taj problem neće rešiti", rekao je Tomašić za hrvatsku RTL.

Iz Ministarstva kažu da se preduzimaju sve potrebne mere sistematskog uništavanja stenica, kao i mere prevencije u saradnji sa nadležnim epidemiološkim službama.

"Uzrok pojave stenica nije moguće sa sigurnošću utvrditi s obzirom na učestale ulaske i izlaske osoba unutar zatvorskog sistema", rekli su u Ministarstvu pravosuđa, prenosi portal Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana