Najava protesta u Zagrebu: Izdali ste Hrvatsku, dajemo vam otkaz

GS
Trg žrtava fašizma u Zagrebu
Foto: Ilustracija | Trg žrtava fašizma u Zagrebu

ZAGREB- Opozicione hrvatske stranke danima već najavljuju protest protiv vlade Andreja Plenkovića za 10. septembar na Trgu žrtava fašizma, ispred centrale vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

U pozivima koji se šire Hrvatskom stoji: "Pokrali ste sve što se pokrasti moglo - nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu - nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu širom svijeta - nije vam bilo dosta. Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu - i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti kaiš".

Sada, poručuju, "MI kažemo DOSTA JE! Izdali ste Hrvatsku! DAJEMO VAM OTKAZ", stoji u najavi protesta objavljenoj na stranici "Slobodni zajedno".

Predstavnici opozicionog Mosta, prenosi hrvatski portal Indeks, pozivaju na masovne proteste, a Mostov Marin Miletić je na Fejsbuku napisao: "Ja ću doći. Dođi i ti. Hrvatska, ljubavi naša".

Prethodno je objavio podužu objavu u kojoj objašnjava zašto će doći na protest u subotu 10. septembra.

"Hrvatska se mora osloboditi korupcije. Korupcija nas guši. Radi korupcije je narod, mali čovjek izgubio valjda stotine milijardi koje je mafija pokrala tokom svih godina naše slobode. Domoljubni grabežljivci su ona interesna grupa koja Hrvatsku nikada nije voljela. Prostituirali su domoljublje za svoje sebične interese i punjenje vlastitih džepova".

Poručio je i da "ti fejkeri domoljubni su narodu govorili da stegne kaiš, da nećemo moći da se grijemo ove zime na koliko želimo stepeni, a onda su ti fejkeri i mafijaši KRALI taj isti gas i punili sebi račune".

I Miro Bulj je pozvao na protest i poručio: "Ova ekipa u INA-i, izgleda, nije radila sama i bez znanja vrha HDZ-a! Podrška protestu ispred HDZ-a 10. septembra! Lopove treba rušit s vlasti dok nas nisu pokrali do kraja", prenio je Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana