Nagrada iz Poljske vladici Joanikiju

Srna
Nagrada iz Poljske vladici Joanikiju

PODGORICA - Fondacija “Knez Konstantin Ostroški” ovogodišnju nagradnu diplomu i medalju dodijelila je episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju za zasluge za razvoj pravoslavne misli, kulture i duhovnosti.

Namjera Fondacije je da kroz dodjelu nagrade vladici Joanikiju, kao najbližem saradniku blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, oda priznanje stotinama hiljada građana Crne Gore koji su na miran način ustali u odbranu svoje Crkve, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.

Nagrada, koju je 1989. godine ustanovio najveći i najpoznatiji pravoslavni časopis Poljske pravoslavne crkve “Pravoslavni pregled”, dodjeljuje se zaslužnim ličnostima širom svijeta.

Neki od njenih poznatih laureata su: patrijarh Gruzije Ilija Drugi, mitropolit poljski Sava, arhiepiskop albanski Anastasije.

Komisija za dodjelu nagrada Fondacije “Kneza Konstantina Ostroškog” nagradu objavljuje u februaru, dok se nagrada tradicionalno uručuje u toku vaskršnjih praznika, za vrijeme međunarodnog festivala pravoslavnih crkvenih horova u gradu Hajnuvka u Poljskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana