Nacional objavio transkript u kojem se pominje supruga premijera Plenkovića

Tanjug
Nacional objavio transkript u kojem se pominje supruga premijera Plenkovića

ZAGREB- Hrvatski nedjeljnik Nacional objavio je nove transkripte razgovora snimljenih tokom istrage u aferi "Vetroelektrane", koji se nalaze u spisima Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (Uskok), a u kojem se pominje Ana Maslać, supruga premijera Andreja Plenkovića.

Nacional pita hoće li Uskok provjeriti da li se premijerova supruga "neprimjereno uplela u zapošljavanje svoje prijateljice".

Riječ je o transkriptu razgovora od 5. decembra 2019. između Ilijane Krešić Rajić, nekadašnje savjetnice aktuelnog ministra odbrane Marija Banožića i Ivane Pintar, Banožićeve pomoćnice u Ministarstvu državne imovine gdje je ranije bio ministar.

Pintar je, inače, osoba čiji razgovori su prisluškivani u okviru istrage u slučaju Josipe Čuline (eks Rimac), podsjeća hrvatski portal Indeks.

U transkriptu koji je objavio Nacional, njih dvije komentarišu Ivanu Mamić, člana zagrebačkog HDZ-a, nekada zaposlenu u Hrvatskom saboru i HDZ-ovu odbornicu u Skupštini Zagreba, te službenicu Ministarstva prirede, a potom i Ministarstva obrazovanja.

"Ko je ona, došla je za zamjenicu samo zato što je prijateljica s Anom Maslać, ko je ona, nebitna je", kaže Ilijana Krešić Rajić Ivani Pintar, piše Nacional uz napomenu da su supruga Plenkovića i Mamićeva bile zajedno u parlamentu.

Indeks je ovim povodom tražio komentar od Ane Maslać Plenković preko portparola Vlade, koji će, kažu, objaviti kada ga dobiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana