Na zidu škole u Šibeniku novi antisrpski grafit

Srna
Na zidu škole u Šibeniku novi antisrpski grafit

Šibenik - Na zidu jedne škole u Šibeniku ispisan je grafit "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", objavljeno je na portalu "Šibenik.in"

"Zbog grafita žOj hrvatska mati, Srbe ćemo klatiž policija je u ponedjeljak obavila uviđaj u dvorištu Osnovne škole žPetra Krešimira Četvrtog", gdje je sporni grafit napisan crnim sprejom na zidu. Zbog sadržaja teksta policija će sprovesti sve radnje da nađe vandale te će obavijestiti i Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku", rekla je Marica Kosor, portparol Policijske uprave šibensko-kninske.

Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Fotije zahvalio je svima koji su osudili najnoviji antisrpski grafit na zidu šibenske škole, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

"U ime pravoslavnih Srba Dalmacije, imam dužnost, ali isto tako osećam i ličnu potrebu, da svima koji su neposredno ili posredno osudili najnovije brutalne pretnje upućene našoj zajednici preko grafita žOj hrvatska mati Srbe ćemo klatiž, ispisanog na zidu jedne šibenske škole, javno izrazim duboku i iskrenu zahvalnost", naveo je episkop dalmatinski.

On je rekao da posebno zahvaljuje sugrađanima Šibenčanima i gradskom internet portalu "Šibenik.in", koji "svojim istinoljubljem, ljudskom i hrišćanskom solidarnošću u ovim iskušenjima bremenitim vremenima čuvaju dušu i hrvatskom i srpskom narodu".

Na pomenutom portalu objavljena je i fotografija najnovijeg antisrpskog grafita na zidu šibenske škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana