Na protestima hrvatske desnice u Zagrebu uhapšena petorica pravaša koji su uzikivali Za dom spremni!

Srna
Na protestima hrvatske desnice u Zagrebu uhapšena petorica pravaša koji su uzikivali Za dom spremni!

Zagreb - Najmanje pet lica, među kojima i predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prave /A-HSP/ Dražen Keleminec, uhapšeni su danas u centru Zagreba zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni!".

Neka od ovih lica privedena su i zbog vrijeđanja policajaca i napada na službeno lice, javili su hrvatski mediji.


A-HSP organizovala je danas protest u centru Zagreba zbog zaključka odbora Hrvatskog sabora da u Jasenovcu bude uklonjena spomen-ploča za poginule pripadnike HOS-a na kojoj piše ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Povorka od više desetina "pravaša", na čijem je čelu bio Keleminec, krenula je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća /SNV/, da bi potom došli do centrale HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, a nakon toga i do prostorija SDP-a na Iblerovom trgu.

Oni su zatražili skidanje imuniteta šefu SNV-a i potpredsjedniku Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu.

Okupljeni su, uz pratnju jakih snaga policije, uzvikivali "Za dom spremni!", a neki su i na odjeći imali ambleme sa ovim ustaškim pozdravom.

Ispred sjedišta SDP-a Keleminec je održao govor nazivajući SDP-ovce "komunističkim smradovima".

"Danas želite zabraniti žZa dom spremniž, a ne bunite se protiv četničkih spomenika. Milione dajete izrodima poput žDokumentež i /lidera Srpskog narodnog vijeća/ Milorada Pupovca", poručio je Keleminec sadašnjem i bivšem lideru SDP-a Davoru Bernardiću i Zoranu Milanoviću.

Keleminec je govor završio ustaškim pozdravom "Za dom", nakon kojeg su okupljeni uzviknuli "Spremni!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana