Na policijskoj akademiji lažirani diplomski radovi

Agencije
Na policijskoj akademiji lažirani diplomski radovi

Zagreb - Na Policijskoj akademiji u Zagrebu suspendovana su dva predavača zbog sumnje da su učestvovala u lažiranju 26 diplomskih radova u protekle četiri godine.

Portal "indeks.hr" objavio je da su na Visokoj policijskoj školi pri Policijskoj akademiji Ministarstva unitrašnjih poslova Hrvatske suspendovana dva viša predavača koji se sumnjiče da su omogućili plagiranje 26 diplomskih radova policajaca od 1. januara 2008. do 16. oktobra ove godine.

Iz MUP-a je potvrđeno da su dva nastavnika Visoke policijske škole udaljeni iz službe, te da je protiv njih predloženo pokretanje disciplinskog postupka.

"Utvrđeno je da su oni bili mentori pri izradi i odbrani diplomskih i specijalističkih radova koji su u cijelosti ili u bitnom dijelu odgovarali sadržaju ranijih pisanih diplomskih ili završnih radova objavljenih kod istih mentora", navode iz MUP-a.

Sličnosti u radovima otkrila je komisija za digitalizaciju završnih i specijalističkih radova ove škole, koja je uočila veći broj radova istog ili sličnog naslova, koji su potom detaljnije ispitani.

Među licima za koja se sumnja da su prepisali diplomske radove, prema pisanju portala, nalazi se i glavni sekretar HDZ-a Milijan Brkić, koji je bio jedan od tri najbolja studenta u svojoj generaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana