Na obilježavanju Oluje u Kninu ustaški povici i pjesme

Srna
Na obilježavanju Oluje u Kninu ustaški povici i pjesme

Knin - U Kninu, gdje Hrvatska danas obilježava 20 godina od akcije "Oluja", mogu se čuti ustaški povik "Za dom spremni" i poruke mržnje poput pjesme "Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina".

Hrvatski portal "Indeks" piše da policija za sada ne reaguje, dok se na obilježavanju šalju poruke neprijateljstva te širi atmosfera straha od "neprijatelja".

Okupljeni su premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću zviždali, uvrede su upućivane i nekadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, dok su predsjednika Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića dočekali s oduševljenjem.

Obilježavanju prisustvuje i hrvatski general i nekadašnji haški optuženik Ante Gotovina, koji je poručio da danas "Hrvati slave mir, dostojanstveno, dan pobjede i mira". U Knin su došle i predstavnice "Majki Srebrenice".

Hrvatski portal navodi i da se okupljeni žale na organizaciju, jer im treba puno vremena da dođu do tvrđave gdje je otvoren muzej "Oluja 95" i otkriven spomenik bivšem hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana