Na „Fejsbuku“ otvorena stranica "pravda za Palevskog", građani u šoku

Tanjug
Na „Fejsbuku“ otvorena stranica "pravda za Palevskog", građani u šoku

SKOPLjE - Veliki broj građana na društvenim mrežama traži najstrože kazne za počinioce monstruoznog dvostrukog ubistva u Skoplju i Velesu, pa i vraćanje smrtne kazne, a istovremeno je na „Fejsbuku“ je otvorena stranica na kojoj se traži "pravda" za prvooptuženog u ovom slučaju Ljupča Palevskog Palča, uz tvrdnju da mu je sve podmetnuto.

Palevski je prije dva dana uhapšen u Turskoj, a Sjeverna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja, koji bi, međutim, mogao da potraje od tri mjeseca do godinu dana.

Ministar unutrašnjnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je u jednoj izjavi tražio zabranu političke stranke Palevskog Desno.

U formiranoj „Fejsbuk“ grupi u kojoj se traži "pravda za Palevskog" daje se podrška prvoosumnjičenom za ubistvo maloljetne Vane Đorđevske i penzionisanog berberina Panča Žežovskog, uz tvrdnje da mu je sve namješteno, što je izazvalo revolt građana Severne Makedonije.

„Fejsbuk“ grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsjednik političke partije Desno.

Inače, stranka Palevskog se već neko vrijeme u makedonskoj javnosti optužuje za širenje govora mržnje i izazivanje nacionalne, rasne i vjerske netrpeljivosti.

Meta govora mržnje Palevskog je, kako prenosi portal skopske tv. Kanal5, bili su monasi manastira Svetog Jovana Bigorskog, ali se navodi i da je imao saradnike u redovima Makedonskoj pravoslavnoj crkvi. Inače, svi osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je uznemirilo makedonsku i javnost zemalja regiona, bili su članovi stranke Desno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana