Na demonstracijama u Makedoniji bez maski i fantomki

Agencije
Na demonstracijama u Makedoniji bez maski i fantomki

Skoplje - Na protestima, koji se svakog dana održavaju u Makedoniji zbog prikrivanja ubistva dvadesetdvogodišnjeg Martina Neškovskog i policijske brutalnosti, zabranjeno je nošenje maski, fantomki, marama, kao i kamenja, flaša i drugih predmeta.

Organizatori su pozvali sve koji izlaze na proteste da se pridržavaju ovih pravila, jer će se, u protivnom, smatrati da su protiv protesta i većina demonstranata će ih spriječiti u njihovim namjerama da izazovu incidente.

Apel je uslijedio nakon što se malobrojna grupa građana na svim protestima, posebno ispred zgrade Vlade, pojavila maskirana, počela da baca predmete u pravcu policije i izazvala incidente.

Apel se upućuje i zbog mogućnosti da se takvi ljudi ubace radi stvaranja drugačije slike o mirnim protestima i kao opravdanje da policija upotrijebi silu.

U Makedoniji će večeras, osim u Skoplju, protesti biti održani u mjestu Sveti Nikola, u Štipu, Ohridu, Kumanovu, Kavadarcima, Strumici, Prilepu i Bitolju.

Antivladini protesti u Makedoniji počeli su u utorak, 5. maja, nakon što je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/ Zoran Zaev objelodanio da je Neškovskog prije gotovo četiri godine na proslavi izborne pobjede vladajućeg VMRO-DPMNE ubio policajac na dužnosti Igor Spasov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana