Na Baniji podijeljene božićne pečenice za 76 porodica

Srna
Na Baniji podijeljene božićne pečenice za 76 porodica

HRVATSKA KOSTAJNICA - Za 76 porodica koje žive na Baniji u Hrvatskoj podijeljene su pečenice povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića, koje su obezbijedili humani ljudi porijeklom iz ovog kraja.

Pečenice je obezbijedio dobrotvor tridesetjednogodišnji Danijel Dodoš iz Švajcarske, čiji korijeni vuku sa Banije, uz finasijsku podršku Srđana Marina.


Božićne pečenice uručene su porodicama koje žive u selima Strmen, Crkveni Bok, Ivanjski Bok, Meminska i Šaš.

“Ovim darivanjem, želimo da pokažemo da mještani naših sela koji danas žive na Baniji nisu sami, da uvijek postoji neko ko misli na njih i od koga će imati podršku”, rekao je Dodoš Srni.

On je istakao da je želio ovom akcijom da podstakne i druge da pomažu i misle na ljude na njihovoj rodnoj grudi.

Dodoš je izrazio zahvalnost i Peri Grabudžiji koji je obezbijedio transport pečenica.

Paroh u Hrvatskoj Kostajnici u Eparhiji gornjokarlovačkoj Slaviša Simaković rekao je Srni da je život Srba u parohiji kostajničkoj težak i da ima malo mladih.

“Ovdje je ostalo uglavnom starije stanovništvo, a mladih skoro da i nema. U našoj parohiji godišnje umre oko 80 ljudi, tako da se ubrzano prazne naša sela”, istakao je sveštenik Simaković koji je juče podijelio pečenice srpskim porodicama.

Pravoslavni vjernici koji poštuju julijanski kalendar danas obilježavaju Badnji dan koji najavljuje najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana