Na Bajakovu bez prolaza i za kamione sa kvarljivom robom

Tanjug
Na Bajakovu bez prolaza i za kamione sa kvarljivom robom

Batrovci - Na prelazu Bajakovo i dalje je u blokadi teretni saobraćaj iz Srbije, a Hrvatska ne propušta iz Srbije ni kamione sa kvarljivom robom, javio je reporter Tanjuga sa lica mnesta.



To je Tanjugu potvrdio i šef carinske ispostave Batrovci Nenad Vukčević, koji je naveo da, od kako su nezadovoljne kamiondžije odblokirale taj prelaz, odnosno prostor između Batrovaca i Bajakova nešto prije 16 sati, nijedan kamion nije prešao iz Srbije u Hrvatsku.

"Nijedan kamion još nije prošao, tako da je prelaz u potpunoj blokadi za teretni saobraćaj na ulazu u Hrvatsku", rekao je Vukčević.

Šef smjene carinske ispostave Batrovci Nenad Čelić je rekao Tanjugu da je juče od 16 sati, kada je Hrvatska strana počela na Batrovcima da propušta kamione sa lako kvarljivom robom, pa sve do 21:45, kada su nezadovoljne kamiondžije blokirale taj prelaz iz Srbije u Hrvatsku je prošlo svega 14 kamiona.

Čelić kaže da je to ukupan broj kamiona koji je prešao u Hrvatsku i da je polovina njih bila sa kvarljivom robom.

On je dodao da je upravo zbog te odluke hrvatskih organa i zbog takvog načina propuštanja kamiona i došlo do blokade na prelazu Batrovci.

Čelić je dodao i da nema informaciju kada će hrvatska strana početi da propušta kamione iz Srbije.

Na prelazu Batrovci srpska carina i policija podnelili su vozačima u koloni dugoj oko 13 kilometara 700 lanč paketa sa hranom i vodom koji su donirale lokalne vlasti Sremske Mitrovice.

Kako je javio reporter Tanjuga sa lica mnesta, dok saobraćaj iz Hrvatske ka Srbiji funkcioniše u potpunosti, iz Srbije ka Hrvatskoj se odvija samo putnički.

Kamiondžije će, kako su najavile, do večeras u 23:30 čekati da hrvatska vlada promeni odluku o selektivnom puštanju teretnog saobraćaja, a ukoliko odluka ne bude promenjena, blokiraće sve granične prelaze za sav saobraćaj ka Hrvatskoj, rekao je Tanjugu vozač Kan Grbović koji iz Novog Pazara vozi robu za Zagreb.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana